Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Από την Αλκμήνη Ψιλοπούλου

Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά και ανεπαρκή για να εκφράσουν αυτά που ζει σήμερα ο πλανήτης.
Το σφαγείο της Γάζα πιστεύω ότι ήταν στημένο, δυστυχώς, πριν από την διαφαινόμενη νίκη του Ομπάμα, και υποπτεύομαι ότι ο ίδιος είχε γνώση και είχε κάνει ατύπως συμφωνία με τον Μπους για αυτό τον πόλεμο. Και το timing δεν είναι τυχαίο, λίγες μέρες πριν αναλάβει επισήμως ο Ομπάμα. Έπρεπε να γίνει τώρα, για να μην τον χρεωθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι στις δηλώσεις του προεκλογικά, ο Ομπάμα είχε κάνει νύξη ότι θεωρεί το Ισραήλ έναν από τους κυριότερους συμμάχους των ΗΠΑ... Ο νοών νοήτω...
Παρόλα αυτά, πιστεύω πως αυτός ο πόλεμος θα άγγιζε τα όρια του παραλογισμού και της άκριτης μισαλλοδοξίας, αν δεν διέκρινα πίσω από αυτόν άλλα σχέδια, πολύ επικίνδυνα και ευρύτερα από την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού.
Πολύ φοβάμαι-και νομίζω ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες- ότι ετοιμάζεται κάτι πολύ μεγάλο κι ότι η εμπλοκή θα είναι παγκόσμια.
Οι εξελίξεις μοιάζουν με χιονοστιβάδα. Οικονομική κρίση με την αμερικάνικη οικονομία σε κακό χάλι, μια Ευρώπη ανίκανη και γερασμένη να πάρει μια οποιαδήποτε πρωτοβουλία, οι κλιματικές αλλαγές που δημιουργούν προβλήματα απ’ άκρου εις άκρον στον πλανήτη, τα κράτη να είναι ανήμπορα να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη λαϊκή οργή...
Οι δύο πόλοι αρχίζουν να σχηματίζονται. Ρωσία-Κίνα-Λατινική Αμερική ( ενδεχομένως και Ελλάδα μαζί με κάποιες άλλες μεσογειακές χώρες)-Ινδία-Ιράν από τη μια.
ΗΠΑ-Ευρώπη-ορισμένα αραβικά κράτη-τμήματα της πρώην ΕΣΣΔ όπως Ουκρανία, τμήματα των Βαλκανίων όπως Σκόπια, Αλβανία κ.α.
Ο ρωσικός στόλος κατεβαίνει στο Αιγαίο.
Όλοι λες και παίρνουν θέσεις μάχης. Να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: